Microfoons voor gemeenteraad

Maandag na kermis, gemeenteraad in Merchtem. Een gemeenteraad die geen potten brak. Op minder dan een half uur werden zo’n  24 punten afgewerkt. Iedereen leek vermoeid van de drukke kermisdagen en alle punten werden unaniem goedgekeurd.

Toch had deze gemeenteraad een primeur in petto: de gemeenteraadsleden beschikten elk over hun eigen microfoon. Gedaan met een doorgeven van een draadloze microfoon die vaker dienst weigerde dan dienst deed.

Met een proefopstelling – elk zijn microfoon en een centraal paneel bij de voorzitter van de gemeenteraad – konden zij al even oefenen met de moderne techniek. Een bijkomend pluspunt is dat alles wordt opgenomen zodat discussies over wat er nu precies is gezegd tot het verleden behoren.

Toch is het even opletten geblazen: een microfoon registreert alles wat er gezegd wordt. Zo zorgde voorzitter Walter Teugels even voor hilariteit toen hij zei dat hij ‘schepen Julie Asselman nog moest uitschakelen’. Maar de schaarse interventies van de raadsleden waren alleszins beter te verstaan.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk