Geen 11 juli viering in Merchtem

Op de vraag van Tom Van Gestel (N-VA) of er dit jaar een 11-juli viering is gepland moest schepen David De Valck negatief antwoorden. “Lang geleden was er een soort van Vlaamse kermis met heel wat Merchtemse verenigingen op de Markt,” vertelde de schepen, “maar dat initiatief is dood gebloeid. Daarna werd een paar keer een academische zitting georganiseerd maar daar was weinig animo voor.  Daarna hebben we geprobeerd de 11 juli viering te combineren met de zomermarkt. Er was live muziek en ik hield een toespraak. Maar vaak bestond het publiek uit niet meer dan de spreekwoordelijke drie man en een paardenkop. Ik reken nu op de nieuwe cultuurraad om een nieuw alternatief voor 21 juli naar voren te schuiven”.

Tom Van Gestel was niet zo blij met deze uitleg. “Merchtem heeft een aantal helden die vergroeid zijn met de Vlaamse zaak en bij de recente Europese verkiezingen stemden 42% van de Merchtemnaren op een partij die de Vlaamse zaak verdedigen,” repliceerde hij.

“Ik doe ook een oprecht beroep op jullie om een voorstel te formuleren,” zei schepen De Valck waarop Van Gestel beloofde: “Het zal niet mankeren!”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk