11 juli in Asse

Traditiegetrouw wordt aan het begin van de zomervakantie de Vlaamse feestdag gevierd. Zowel in Asse als Zellik kan je terecht voor een muzikaal en sportief feest.

Op vrijdag 5 juli wordt er gevierd in Asse. Wandelclubs Pasar en Manke Fiel nodigen alle wandelliefhebbers uit voor een korte avondwandeling. Vertrek om 19.00 uur aan de Sint-Martinuskerk. Om 20.30 uur trekt de covergroep ‘Jean et les Flamands’ het muzikaal feest op de Markt op gang. Nederlandstalige meezingers van Boudewijn de Groot, Will Tura, Raymond, … passeren de revue.

Op zaterdag 6 juli wordt er verder gevierd in Zellik. Na een eerste gesmaakte ochtendwandeling vorig jaar, stippelde wandelclub De Trekplosters ook dit jaar een mooie wandeling (ca. 6 km) uit. De wandeling vertrekt om 9 uur aan de bib van Zellik. De bib verwelkomt alle wandelaars vanaf 8.30 uur met een lekker kopje koffie. Om 11.00 uur geeft de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia een zomers aperitiefconcert onder de parasol (Brusselsesteenweg). Nadien bieden het gemeentebestuur en de Zellikse verenigingen alle toehoorders een aperitiefje aan.

Postzegelclub Breughel verkoopt tijdens ‘Vlaanderen Feest! in Zellik’ het postzegelvel ‘Asse en zijn deelgemeenten’. Verzamelaars en kaartjesschrijvers moeten er snel bij zijn!

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk