Merchtem United in wit en rood

De nieuwe Merchtemse voetbalploeg Merchtem United zal spelen in de oude kleuren van HO Merchtem: wit en rood. Dat kunnen we althans afleiden uit het clublogo dat in deze kleuren werd opgemaakt. De nieuwe club heeft ook al een facebooksite met daarop een foto van het sportcomplex op Den Dooren en het nieuwe logo.

Een paar mensen uit Mollem kwamen, na de fusie tussen Juvé en Voorwaarts, aan Niki De Proft van Café Miergemhof vragen om een nieuwe ploeg te vormen en een plein te zoeken. Merchtem United heeft zo’n 25 spelers klaar (op een paar uitzonderingen na allemaal échte Merchtemenaren) om volgend seizoen aan te treden in vierde provinciale.

“Het is niet de bedoeling onder de duiven van Wolvertem-Merchtem te schieten,” zegt Niki, “we willen gewoon voetballen en liefst in het sportcomplex op de Dooren”. Merchtem United is niet verbonden met de gelijknamige zaalvoetbalploeg.

“Uiteraard zal ons clublokaal in het Mieregemhof zijn,” zegt toekomstig délégué Johan Vanderwee.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk