Jonge wielrenner in slaap overleden

De 15-jarige wielrenner Jarne Lemmens uit Nijverseel is in de nacht van zondag op maandag in zijn slaap overleden. Het nieuws sloeg in wielerminnend Opwijk in als een bom. Jarne Lemmens had op het eerste gezicht geen gezondheidsproblemen. Zijn laatste koers op zondag reed hij niet uit, “want hij had geen goede benen.”

“Jarne was een topkerel”, zegt vader Erwin Lemmens over zijn zoon. “Hij had een hoop vrienden. Wielrennen was zijn grote passie en daar leefde hij voor. Hij koerste sinds zijn acht jaar, eerst bij Noord-West-Brabant uit Merchtem, nu bij het Rudyco Cycling Team in Hamme. Hij had geen gezondheidsproblemen, geen kwaaltjes of ziektes die een verklaring zouden kunnen zijn voor zijn plotse overlijden.”

Schepen van Sport Johan Deleu reageert ontdaan. “Dit zou niet mogen gebeuren op zo’n jonge leeftijd. We hebben hem nog gehuldigd op de jongste sportontvangst als beloftevolle jongere. Ik zal contact opnemen met de ouders, maar ik wil hen nu nog wat rust gunnen.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk