Een nieuwe bank in Peizegem

Een hele tijd geleden verloor Peizegem zijn laatste bankkantoor en meteen ook de enige bankautomaat. Voor een cash automaat moeten de 3000 inwoners van Peizegem nu naar Merchtem of Buggenhout. Een situatie waarmee weinig Peizegemnaren zich kunnen verzoenen.

ME Een nieuwe bank 2
Eric Van Meervenne van de Landelijke Gilde en eerste schepen Lien Casier met haar zoontje op de arm.

De Landelijke Gilde speelde in op dit ongenoegen door de ‘komst van een nieuwe bank’ aan te kondigen. Op de eerste zondag van kermis was het dan zover: de Landelijke Gilde onthulde een nieuwe zitbank aan het kerkhof op Leireken. LG-voorzitter Eric Van Meervenne stelde in zijn toespraak dat Peizegem nood had aan een nieuwe bank of toch minstens een bankautomaat.

Voor de nieuwe bank had de Landelijke Gilde zelf gezorgd, voor de cashautomaat rekenen ze op de goodwill van anderen. Eerste schepen Lien Casier mocht het lintje knippen. Naast de bank stond een ‘geld automaat’ waarin je ‘geld kon storten’. Dat geldt wordt overgemaakt aan Kom Op Tegen Kanker.

En nu maar hopen dat er in de nabije of minder nabije toekomst toch nog een geldautomaat in Peizegem komt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk