Kim wil Miss Pinup Benelux worden

Soms zie je haar in fleurige, swingende kleedjes en een fel gekleurd kapsel door de straten van Merchtem lopen. Nu doet Kim Schoukens (foto) een gooi naar de titel van Miss Pinup Benelux, onder haar ‘stagename’ Deedee Chérie. En u kan haar daarbij helpen door te stemmen.

De pinup-lifestyle sloop enkele jaren geleden stiekem het leven van Kim in. “Het begon met een braaf bolletjeskleed en een eerste keer een iets fellere tint op mijn haar,” lacht Kim. Ondertussen maakte ze zich meester over de kunst van fifties make-up en de verschillende haarstijlen.

Maar pinup is meer dan make-up, haar en swingdresses. Het gaat ook over werken aan je zelfbeeld, opkomen voor jezelf en tegelijk er zijn voor anderen. Dat laatste uit zich in het trainen van hulphonden. “We hebben ondertussen onze derde hulphond, Urbain, in huis  en die gaat overal mee. Oldtimermeetings, pinup-bijeenkomsten, optredens, noem maar op.”

Toen enkele maanden geleden er een uitnodiging voor de Miss Pinup Benelux verkiezing in de virtuele postbus viel, twijfelde Kim geen moment en schreef ze zich in. Na een eerste online selectie mocht Kim zich afgelopen weekend in Antwerpen presenteren voor de jury. Ze haalde net de top 3 niet de dag zelf, maar maakt nog altijd kans om naar de finale door te stoten via de publieksstemming.

Stemmen kan nog tot maandag 4 maart via: https://miss-pinup.nl/contestants/deedee-cherie/

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk