Toch weer kamperende ouders voor scholen

 

Het nieuwe kampeerseizoen is aangebroken voor ouders die hun kinderen op school willen inschrijven. In de Montessorischool in Oppem bij Meise is er nog geen digitaal aanmeldsysteem, en dus zit er voor de ouders niks anders op dan een week te gaan bivakkeren. Er zijn 13 vrije plaatsen die intussen al allemaal volzet zijn. Er is ook al een reservelijst. De inschrijvingen starten pas vrijdagochtend.

De ouders en grootouders lieten zich gisteren alvast de stralende lentedag welgevallen en maakten er het beste van. “Overdag kunnen ze in de parochiezaal en tuin van de Kerkfabriek terecht. Overnachten kunnen ze in de polyvalente zaal van onze school”, zegt de directeur.

“Ik was samen met twee vrienden de eerste”, vertelt ‘aanstoker’ Dieter De Catte, papa van Sem (15 maanden). “We hadden ons sowieso voorgenomen om ons hier vanaf zondagavond te installeren. Het gaat toch om de toekomst van je kind. Uiteindelijk gaat het dan om één nachtje extra en je bespaart je een hoop stress als je hier dan één dag later toch moet komen staan. Nu waren we zeker en het is bovendien een garantie dat een tweede kind hier veel makkelijker binnen raakt. Dit is trouwens een upgrade van mijn kantoor. Hier kan ik gewoon in alle rust zalig in het groen buiten werken met de zon op mijn rug”, lacht Dieter nog.

Het kamperen voor scholen is dus nog lang geen verleden tijd. Doordat het Vlaams inschrijvingsdecreet geblokkeerd is door een belangenconflict is er in Meise nog steeds geen digitaal aanmeldingssysteem.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise