60 jaar oude affiche voor De Boeck museum

In het jaar 1956, nu al meer dan 60 jaar geleden, werd in Antwerpen een Guldensporenviering opgezet met het zangspel ‘Reinaert De Vos’. Het zangspel werd opgevoerd door de Koninklijke Vlaamse Opera op een tekst van Raf Verhulst en muziek van de Merchtemse meester August De Boeck. Jan Melsen, lid van het August De Boeckcomité, wees schepen van cultuur David De Valck erop dat er een affiche van dit gebeuren geveild werd.

De Valck was er als de kippen bij om dit kleinood op de kop te tikken. De affiche – die een verstevigende onderlaag heeft gekregen nog voor de veiling – wijst volgens De Valck op het grote belang van de Merchtemse meester, wiens werk steeds vaker wordt gebracht in binnen- en buitenland. De Dahomese Rapsodie van De Boeck – één van zijn bekendste werken – mag je zondag 20 januari trouwens verwachten op het nieuwjaarsconcert met DE Lier in de parochiekerk. Aanvang om 17 uur.

Wie thuis wil genieten van de Dahomese Rapsodie kan terecht op : https://www.youtube.com/watch?v=6axkflWR3jo   Je moet wel even wachten tot 0.45 vooraleer het werk van onze Merchtemse meester wordt ingezet door het Euregio Jeugd Orkest.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk