Heemkring werpt licht op gemeenteraadsverkiezingen

De Heemkring werkt al verscheidene maanden aan een mooie tentoonstelling over de historiek van de gemeenteraadsverkiezingen in Merchtem. Al dat werk kan je gaan bewonderen tijdens een overzichtstentoonstelling die historische informatie levert over niet minder dan 22 legislaturen. Uiteraard neemt de Heemkring geen politiek standpunt in, daarom worden de verkiezingen van oktober e.k. ook niet opgenomen in de tentoonstelling.

Je vindt er wel een aantal unieke affiches, vlugschriften en andere materiaal dat een licht werpt op de politieke strijd in het verleden. Bepaalde partijen zijn veranderd van naam, sommige partijen bestaan zelfs niet meer, vrouwen kregen een plaats in de gemeenteraad, thema’s bv. milieu, panacheren, fusie en afscheuring komen aan bod …

De Heemkring is vooral trots op het grote tijdsbestek dat de expo beslaat – er zijn namelijk documenten, affiches en er is heel wat fotomateriaal van lokale politici uit de 19de eeuw. Er zal zelfs interactief gewerkt kunnen worden met fotomateriaal. En natuurlijk zal een authentiek kieshokje niet ontbreken.

Je kan de tentoonstelling (op de twee verdiepingen van het August De Boeckhuis) bezoeken op zondag 19 augustus van 14 tot 18 uur en op dinsdag 21 augustus vanaf 10 uur. Op aanvraag kunnen socio-culturele verenigingen tot 14 september 2018 de tentoonstelling bezoeken (max. 25 personen per bezoek). Contactpersoon voor afspraken: cultuurfunctionaris Guido Breckx 052/38.12.06  of cultuur@merchtem.be.

ME Heemkring

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk