OLV patiënten blij met minder hoge temperaturen

Patiënten van de afdeling geriatrie van het OLV ziekenhuis in Asse zijn opgelucht en tevreden met de temperatuur die vandaag (en de komende dagen) een stuk lager ligt dan tijdens het weekend en het begin van de week. Vooral in de afdeling geriatrie, die onmiddellijk onder het dak ligt, waren de temperaturen tot boven de dertig graden gestegen. In de gangen en in de kamers van de patiënten.

De afdeling had al maatregelen genomen om de temperatuur toch te drukken: ventilatoren plaatsen, de zonnewering niet openen, watervernevelaars, ice packs maar vooral … regelmatig drinken.

De twee hittegolven die mekaar snel opvolgden kwamen voor het OLV nogal ongelegen, op een ogenblik dat werk wordt gemaakt van de vernieuwing van het ziekenhuis. “Onze grootscheepse vernieuwingsoperatie is nog niet beëindigd,” zegt Chris Van Raemdonck van het OLV Aalst-Asse. “We zijn al begonnen aan de renovatie van onze verblijfskamers die uitgerust worden met airco. Maar de afdeling geriatrie moet nog aan de beurt komen. Dat gebeurt in de nabije toekomst”.

Ondertussen zijn de temperaturen gelukkig gezakt wat voor minder ongemak bij de patiënten zorgt. Het verzorgend personeel blijft echter waakzaam en zorgt voor extra toezicht en maatregelen om de temperatuur van de patiënten onder controle te houden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk