De skatebowl aan ’t Jass verdwijnt

De skatebowl in het skatepark aan jeugdcentrum ’t Jass wordt definitief toegelegd. De sluiting is het resultaat van overleg met de verschillende betrokkenen.  De bowl werd al opgevuld met zand en krijgt een betonnen dekplaat. Op deze manier wordt een vlak gecreëerd waarop er, in een latere fase, eventueel nieuwe skatetoestellen kunnen worden geplaatst.

Bij de bouw van jeugdcentrum ’t Jass in 2014 werd, in samenspraak met een werkgroep skaters, een outdoor skatepark met diverse skate-elementen ontworpen. Een van deze elementen is de skatebowl, een ondiepe put waarin je met je board of BMX kan skaten.

Van bij de start zorgde de skatebowl voor problemen: er stond regelmatig water in, er werd afval in gegooid, er kwamen barsten in de voegen waardoor het niet meer veilig was om erin te skaten, bij fuiven moest de bowl telkens goed worden afgezet. Door al deze problemen werd de bowl nauwelijks nog gebruikt.

De algemene vergadering van de jeugdraad adviseerde in mei al om de bowl definitief te sluiten. Daar wordt inmiddels werk van gemaakt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk