Peizegemse zonnebloemen kunnen cadeautjes opleveren

In de gemeentelijke land- en tuinbouwschool in Peizegem staan de best bewaakte zonnebloemen van het hele land. Energieleverancier Eneco wou de komst van de Eni klanten vieren met een originele wedstrijd. In de Peizegemse school werden 25 zonnebloemen geplant, die elk een naam kregen. Aan elke bloem zijn ook één of meerdere prijzen verbonden. Die variëren van een elektrische wagen, elektrische fietsen, zonnepanelen en reizen tot gezinstickets voor de Plopsa pretparken.

Elke deelnemer aan de wedstrijd mocht een bloem uitkiezen (jammer voor u lezer, moest dit voor 15 juni gebeuren). Elke deelnemer moest ook raden op welk tijdstip zijn of haar bloem precies een lengte van 2 meter zou bereiken. Het aantal deelnemers varieert per bloem van 500 tot bijna 10.000 gegadigden voor een prijsje of prijs.

De tuinbouwschool stelde een serre ter beschikking waar de bloemen ongestoord kunnen groeien. Ze worden wel dag en nacht in het hoog gehouden, door een webcam maar ook door sensoren die de groei van de bloemen monitoren. In ruil krijgt de tuinbouwschool van de organiserende firma drinkwaterfonteintjes voor op de speelplaats. Op de dag van de wedstrijd België-Engeland kregen de bloemen zelfs de nationale driekleur aangemeten (zie foto).

Om alle mogelijke manipulatie uit te sluiten, worden de bijzondere zonnebloemen ook bewaakt, niet alleen met een camera. Wil jij ook zonnebloemen zien groeien op je laptop of je smartphone, surf dan naar de website enecogroeit.be

ME Zonnbloemen 2

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk