Steltenloperstaart met kriekjes

Na het steltenbier en de steltenlopers postzegel is er nu de steltenlopers taart. Naar aanleiding van Merchtem op Stelten, op 27 mei, schoven drie Merchtemse warme bakkers de hoofden bij mekaar om een nieuwe lekkernij te creëren, de (Merchtem op) steltentaart. Bakker Joos, Bakkerij Van Hoeck en Bakkerij Van den Bossche crëerden samen de enige en unieke steltentaart.

Ze lieten zich inspireren door het Merchtemse feestgerecht ‘ballekes met kriekjes’. Het werd dus een kriekentaart met het logo van de Merchtemse Steltenlopers in suikerprint op een laagje marsepein en afgewerkt met mérenque.

Steltenloperstaart 1Voorzitter Roger Daelemans, zijn echtgenote Jeanine en schepen van cultuur David De Valck kregen de eer de nieuwe taart als eerste te proeven. Er werd gesmuld en … goedkeurend gemompeld ‘echt lekker’. En, beste lezer, ook wij kregen een stukje taart dat we voor u geproefd hebben … lekker voor jong en oud! De eerste exemplaren van de steltentaart kan je op zondag 27 mei kopen tegen een richtprijs van ongeveer 15 euro. Een goed idee om Merchtem op Stelten mee te beginnen of te besluiten.

Ondertussen, zo wist schepen De Valck – zelf lid van de Steltenlopers – te vertellen, is het dossier ingediend voor de erkenning van de Merchtemse Steltenlopers als immaterieel erfgoed. Tegelijk hebben we er met de steltentaart een regionale specialiteit bij.

ME Steltenloperstaartsteltenloperstaart 2 steltenloperstaart 3

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk