Illegale fuif in oude champignonkwekerij

Zondag in de vroege ochtend heeft de politie vaan AMOW een illegale ravepartij stil gelegd in de oude champignonkwekerij op de hoek van de Osselstraat en de Oude Dendermondsebaan. Omwonenden hadden de politie opgetrommeld voor de overlast door luide muziek. In de gewezen champignonkwekerij Lais werden enkel tientallen ‘ravers’ (feestende jongeren) aangetroffen. Omdat de politie vreesde voor mogelijke opstootjes kwamen ook patrouilles uit Grimbergen en Dilbeek ter plaatse.

De site is vrij afgelegen en trekt niet alleen sluikstorters en graffiti spuiters aan. De gemeente liet er een publieke barbecue en zitbankjes weghalen omdat die voor overlast zorgden. De oude champignonkwekerij werd in 2016 opgekocht door Marc Dielemaan, uitbater van de manège Jochri in Wemmel. Ook toen al moest een lawaaierige rave-party stil gelegd worden. Marc Dieleman wil de site uitbouwen tot een paardenfokkerij. Het gebouw zou 4.000 vierkant meter groot worden en plaats bieden aan 80 paarden.

Maar het gemeentebestuur is geen voorstander van dit project. Zij vrezen overlast door vrachtwagens in dit zeer landelijke gebied. De wegen die toegang verlenen tot de site zijn smal en onverlicht. Eigenlijk zijn het veredelde landbouwwegen. Marc Dieleman ontkent het toenemen van het verkeer: “Het is een fokkerij, geen manège”.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk