Het mirakel van den Boskant

Neen, dit is niet de titel van een drie stuivers roman over Peizegem maar eentje die verwijst naar de kans dat VC Den Boskant in het eerste jaar van zijn bestaan de kampioenstitel grijpt. Het verhaal van de enige nog echt Merchtemse ploeg leest dan ook als een sprookje. Wat een jaar geleden begon als een schuchter plan om het voetbal in Peizegem weer leven in te blazen kan zondag eindigen in weergaloze euforie.

Zondag wordt op het hoofdveld van Sportcentrum De Block de wedstrijd gespeeld die zal uitmaken wie kampioen wordt in 4de provinciale E. Niemand, behalve het handjevol bestuursleden, had een jaar geleden van zo’n scenario durven dromen. VC Den Boskant, tweede op twee punten, ontvangt leider BOKA United voor de alles beslissende wedstrijd. Als VC Den Boskant wint is het kampioen. Een draw en verlies betekenen dat er naast de titel wordt gegrepen. Maar zelfs dan is het seizoen meer dan geslaagd. Misschien hét moment om bij het gemeentebestuur nog eens aan te kloppen voor wat financiële ondersteuning.
Een handvol koppige voetbalfans hebben het voetbal in Peizegem weer leven in geblazen door een nieuwe club te stichten: VC Den Boskant. Na de fusie van KHO Merchtem met Wolvertem, de enige nog echt Merchtemse club. Wie toen dacht ‘Pff, dit wordt een mislukking’ krijgt nu het deksel op de neus. Niet alleen blaakt de club van gezondheid maar ze was op geen enkel moment uit de top 5 te verdrijven. De hoop is dan ook groot dat er zondag een groot orgelpunt kan worden gezet achter het eerste seizoen.

Supporters verzamelen dan ook zondag in het Sportcentrum De Block (in de Processiebaan) voor de aftrap die om 15 uur zal gegeven worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk