David De Valck ook ‘stripheld’

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. De lijsten en kandidaten raken stilaan bekend en de campagne wordt schuchter op gang getrokken. Schepen David De Valck (LvB) schuift folders en grote aanplakborden met affiches opzij en gaat naar de kiezer met een origineel stripverhaal. (Lees verder onder de foto)

ME DAVID STRIPHELD
Hoofdpersonage David De Valck en tekenaar Shirow di Rosso.

In dat verhaal, grafisch mooi verzorgd door Merchtems kunstenaar Shirow di Rosso, leidt schepen De Valck zijn vriend Michiel rond in Merchtem en toont hem de verwezenlijkingen van de laatste jaren: het August De Boeckhuis (een initiatief van wijlen Kris De Pauw), de gemeentelijke feestzaal in Brussegem, de renovatie van het grote Ginder-Ale gebouw en zoveel meer. Het stripverhaal werd gedrukt bij Leleu Printing in Brussegem en wordt verspreid op 8.000 exemplaren. “Ik zal geen klassieke borden met verkiezingsaffiches plaatsen,” verklaart De Valck zijn initiatief.

David De Valck drukt in het stripverhaal – dat op 8 juni in alle brievenbussen van Merchtem zal vallen – de wens uit om ‘nog een paar jaar te mogen voortdoen’ om de uitgaven en belastingen binnen de perken houden, o.m. de muzikale (August De Boeck) en folkloristische erfenis (De Steltenlopers) van Merchtem te blijven promoten en de ruimtelijk ordening in goede banen te leiden. Hij hoopt dan ook als lijstduwer van Lijst 1785 voldoende stemmen te halen om zijn schepenmandaat te kunnen verlengen.

Naast het stripverhaal werden ook 100 T-shirts gemaakt die verkocht worden voor het goede doel. Begunstigde is Erwin Van Wassenhove die in Kinshasa (Congo) opleidingen voor volwassenen organiseert. T-shirts zijn te verkrijgen bij David De Valck zelf en op de avondmarkt in Merchtem. Ze kosten 15 euro.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk