Premier geeft Christa duwtje voor Eigen Thuis

 

Christa Vanden Wyngaerd heeft zondag ten voordele van de vzw Eigen Thuis de 20km van Brussel tot een goed einde gebracht met haar zitfiets. Vooraf aan de start kreeg ze alvast een duwtje in de rug door de aanmoedigingen van niemand minder dan premier Charles Michel. Ze werd begeleid door haar zus Ann en haar collega’s die de afstand liepen.
Christa kreeg op haar 39ste een hersenbloeding en woont bij vzw Eigen Thuis, een centrum waar mensen met een zware beperking verblijven. De infrastructuur heeft echter zijn beste tijd gehad. Christa liet zich voor haar exploot dan ook sponsoren om geld in het laatje te brengen voor een nieuwbouw. “Vooral de sfeer tussen de mensen en het enthousiasme was super”, zegt ze.
Zus Ann had vorig jaar nog de ‘Trail van de Mont Blanc’ gelopen voor Eigen Thuis. “Het was daardoor dat Christa gemotiveerd raakte om na een heupoperatie zichzelf terug in gang te zetten en te trainen op de hometrainer. Vandaar kwam dan het idee om zelf een actie op te zetten voor Eigen Thuis”.
“We hopen dat dit jaar nog minstens de definitieve beslissing wordt genomen”, zegt directrice Katty Stas over de plannen. ““We voorzien een volledige nieuwbouw op de huidige site waar nu zich de speeltuin bevindt.” Momenteel verblijven er een 30-tal vaste residenten in Eigen Thuis en er wordt ook dagondersteuning voorzien. Het opgehaalde bedrag zal bekend gemaakt worden tijdens de jaarlijkse ‘Karrekeskermis’ van Eigen Thuis op 17 juni. Een steentje bijdragen kan nog tot dan.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise