Wat een burgemeester lijden kan

Na achttien jaar burgemeesterschap kan Eddie De Block het aantal ‘travers’ die hij in het huwelijk heeft verbonden, nauwelijks meer tellen. Hierbij valt op dat het niet langer altijd een jonge man en een jonge vrouw zijn die samen in het huwelijksbootje stappen. Er zijn de huwelijken tussen partners van hetzelfde geslacht en er zijn ook huwelijken tussen minder jonge gegadigden. En er zijn ook huwelijken waarbij er wel eens iets fout loopt.

Zaterdag huwden Gust Saerens (geboren in 1949) en Lydia Crombé (geboren in 1948). Vooraf hadden ze aangekondigd ‘in rock ’n roll stijl’ te zullen huwen maar als puntje bij paaltje kwam verkozen tij toch een ‘gewone’ tenue. Burgemeester De Block, nooit voor een grap of een grol verlegen, had zijn beste rock ’n roll hemd en dito zonnebril meegebracht voor de ceremonie in het August De Boeckhuis. (lees verder onder foto)

Trouw 1

“Gelukkig had ik dat paarse rock ’n roll hemd niet op voorhand aangetrokken of ik zou daar schoon gestaan hebben,” lachte De Block. “Ze hebben me zo eens liggen gehad met een trouw waarbij alle mannen in korte broek zouden komen. Uiteindelijk was ik de enige die ’n short had aangetrokken. Sindsdien ben ik wat voorzichtiger geworden”.

Maar het huwelijk van Gust en Lydia was nog om een andere reden merkwaardig. Toen het koppel al in de trouwzaal was, beseften ze dat de ringen en het trouwboeket thuis waren gebleven. Een bereidwillige chauffeur reed met Gust snel over en weer om de ringen te halen. Aan het trouwboeket hadden ze niet gedacht. Maar dat mocht de sfeer niet bederven. Gust en Lydia (die op het officiële papier beiden uitdrukkelijk als ‘meerderjarig’ werden vermeld) werden in de echt verbonden met Karin D’haese en Robert Verdoodt als getuigen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk