N-VA haalt met Natacha trekpleister binnen

N-VA heeft een volledige lijst klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Natacha Le Rut (45) hapte als laatste toe. Natacha is de dochter van Maria Le Rut, de populairste politica ooit in Asse en zetelend voor de CD&V in de gemeenteraad van Asse als plaatsvervanger van haar dochter die in 2015 naar Opwijk verhuisde.

Natacha is moeder van twee kinderen. Samen met haar partner Steven, die afkomstig is uit Opwijk, leerde ze haar buurgemeente al wandelend kennen. Zowel in 2006 als in 2012 werd ze verkozen tot gemeenteraadslid in Asse. Lijsttrekker Inez De Coninck is bijzonder verheugd met de aanwinst. “Ze is een topkandidate, die veel politieke ervaring heeft. Ze is zeer sociaal en ge√ęngageerd.”

Haar moeder Maria kende een bewogen politieke loopbaan bij de toenmalige CVP. In 1988 werd ze gepasseerd als schepen en in 1994 werd ze ondanks een hoger stemmenaantal dan Bert De Keersmaeker “slechts” eerste schepen. In 2000 behaalde ze op haar lijst Samen (met de VU) 3.199 voorkeurstemmen, een record.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk