Gemeente werft jeugdhuiswerker aan

Op 1 februari gaat Jurgen Van Cauter (rechts op de foto), permanent verantwoordelijke van jeugdhuis Ifi, elders aan de slag. Normaal gezien zou het jeugdhuis dus een nieuwe medewerker moeten aanwerven. In samenspraak met het gemeentebestuur werd echter besloten dat niet te doen. Het is de gemeente zelf die een extra medewerker, een ‘jeugdhuiswerker’ zeg maar, zal aanwerven. Deze persoon zal dan de werking van de drie jeugdhuizen in de gemeente (Ifi, Tronk en Hauska) coördineren.

Dat betekent dat de gemeente niet langer een loonsubsidie van 18.500 euro per jaar zal investeren maar dat het een nieuw, fulltime personeelslid aanwerft. “Maar er is nog een probleem dat we hebben opgelost,” zegt Maarten Mast, schepen van jeugd. “Het huren van lokalen was een zware financiĂ«le last voor het jeugdhuis. Daarom heeft het schepencollege beslist om aan Ifi een jaarlijkse huursubsidie van 16.800 euro toe te kennen. Daarmee staan de drie jeugdhuizen op gelijke voet en hoeven ze geen huur uit eigen middelen te betalen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk