Gemeente werft jeugdhuiswerker aan

Op 1 februari gaat Jurgen Van Cauter (rechts op de foto), permanent verantwoordelijke van jeugdhuis Ifi, elders aan de slag. Normaal gezien zou het jeugdhuis dus een nieuwe medewerker moeten aanwerven. In samenspraak met het gemeentebestuur werd echter besloten dat niet te doen. Het is de gemeente zelf die een extra medewerker, een ‘jeugdhuiswerker’ zeg maar, zal aanwerven. Deze persoon zal dan de werking van de drie jeugdhuizen in de gemeente (Ifi, Tronk en Hauska) coördineren.

Dat betekent dat de gemeente niet langer een loonsubsidie van 18.500 euro per jaar zal investeren maar dat het een nieuw, fulltime personeelslid aanwerft. “Maar er is nog een probleem dat we hebben opgelost,” zegt Maarten Mast, schepen van jeugd. “Het huren van lokalen was een zware financiële last voor het jeugdhuis. Daarom heeft het schepencollege beslist om aan Ifi een jaarlijkse huursubsidie van 16.800 euro toe te kennen. Daarmee staan de drie jeugdhuizen op gelijke voet en hoeven ze geen huur uit eigen middelen te betalen.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...