Merchtem wint Grote Gemeentetest in Vlaams-Brabant

Merchtem is in Vlaams-Brabant de beste gemeente om in te wonen. Dat wijst de Grote Gemeentetest van Het Nieuwsblad uit. Met een gemiddelde van 7,35 op 10, na 20 testen, staat Merchtem op de 13de plaats in de lijst van alle Vlaamse gemeenten.

De beste scores (het maximum van 10 op 10) verkreeg de steltenlopersgemeente voor telefonische bereikbaarheid en voor zijn begraafplaatsen. Ook de toegankelijkheid van het gemeentehuis (9,5), het veiligheidsgevoel (9,1) en de bereikbaarheid van de burgemeester (9) scoorden hoog.

De laagste score (4,8) was er voor ‘groen en gezond’. Ook de bibliotheek (5) en ‘rust’ (5,9) scoorden geen hoge toppen. Onbegrijpelijk was dan weer dat Merchtem met een waaier aan schoolmogelijkheden net iets lager scoorde dan het Vlaamse gemiddelde (6,2 tegenover 6,3) wat scholenaanbod betreft.

“Met een 13de plaats op 308 Vlaamse gemeenten zijn we terecht fier. Dit resultaat is te danken aan een goed en sterk gemeentebestuur met bekwaam en vriendelijk personeel, maar bovenal door tevreden en fiere inwoners,” zegt burgemeester Eddie De Block.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk