Kermis: Turnleraar wordt frituuruitbater

Simon Van den Broeck (30) ruilt zijn plunje van sportleraar voor dat van friturist. In het eerste kermisweekend opent hij Frituur ’t Pleintje dat hij overnam van Frans en Karine, die na 16 jaar ‘t Pleintje van een rustiger leven genieten. Even een fris kleurtje op de muren, nog wat kleine vernieuwingen en Simon is er klaar voor.

M 't PleintjeZijn ambitie is bescheiden maar tegelijk ook veelomvattend: kwaliteit leveren zodat de klanten tevreden zijn. Simon kiest voor dezelfde kwaliteit en dezelfde leveranciers als Frans en Karine die hem ook de kunst van het frietjes bakken aanleerden. “Ik heb altijd een zelfstandige activiteit willen uitoefenen” zegt Simon, die in het onderwijs van interim naar interim ging. Zijn kersverse echtgenoot blijft wel in het onderwijs actief zodat Simon op zoek moest naar een medewerker voor de frituur. In tegenstelling tot vroeger kunnen de klanten nu hun frietjes weer in ’t Pleintje zelf opeten.

Simon woont in Merchtem, is speler en bestuurslid bij de Cristal Boys en komt uit de KLJ. Om zijn opening extra kleur te geven organiseert Simon een tombola met als hoofdprijs ‘levenslang gratis frietjes voor één persoon’. Je vindt ’t Pleintje aan het monument op de Krekelendries.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk