Voorlopig eenrichtingsverkeer in Schepdaal

Begin dit jaar nam een werkgroep van Schepdalenaren het initiatief om de verkeerssituatie in Schepdaal te verbeteren en het dorp weer leefbaar te krijgen. Om Koning auto wat plaats te laten maken ten opzichte van voetgangers en fietsers, werd voorgesteld om eenrichtingsverkeer in te voeren. Het gemeentebestuur reageerde positief op de voorstellen en test die nu stap voor stap uit. Zo geldt voortaan eenrichtingsverkeer in een deel van de Eylenboschstraat, al gaat het wel om een proefopstelling.

Het verkeer dat van de N8 Schepdaal binnen rijdt moet op een bepaald moment linksaf slaan naar de Dreef, om zo via de Geraardsbergsestraat het dorp in te rijden. Richting N8 kan het verkeer wel nog door. Het kerkhof is nog steeds bereikbaar via de Kerkhofstraat vanaf de kerk, om terug te keren kan je echter niet meer rechtstreeks terug richting de kerk, maar moet men de Kerkhofstraat verder door rijden.