Buskhokje aan diggelen

GOOIK – Op de Edingsesteenweg in Gooik is vorige nacht een wagen ingereden op een bushokje. De wagen ramde aan de overzijde van de weg eerst enkele fietsrekken om daarna het bushokje aan diggelen te rijden. De man verklaarde aan de politie dat hij moest uitwijken voor een overstekend dier.

TERNAT – De ‘jachtplannen’ die door jagersverenigingen werden opgesteld, doen in heel Vlaanderen de wenkbrauwen fronsen. Heel wat mensen laten hun eigendom ‘uitkleuren’. Ook heel wat gemeenten maken daar nu werk van, waaronder Kampenhout en Ternat. In bijna heel het Pajottenland mag je in principe jagen. Enkel een aantal dicht bewoonde kernen vallen buiten de plannen van de jagers.

DILBEEK – In Dilbeek worden dit jaar alle bestaande publicitaire bushokjes in Dilbeek vervangen door nieuwe exemplaren. Er komen ook vier extra schuilhuisjes. Op drie plekken zal de firma Clear Channel digitale LED-schermen voorzien voor reclame. Ook de gemeente Dilbeek krijgt de mogelijkheid om hierop evenementen en andere gemeentelijke informatie te verspreiden.

TERNAT – Op maandag 21 augustus start de heraanleg van ‘t Serclaesstraat, Van Cauwelaertstraat en Statiestraat in Ternat. Tegelijk worden ook rioleringswerken uitgevoerd. Eerst komt de het stuk tussen de Dreef en het kruispunt met ‘t Serclaesstraat aan de beurt. In het najaar volgt het deel tot het kruispunt met Van Cauwelaerstraat. Het laatste gedeelte, tot aan de Keizerstraat, moet rond de jaarwisseling af zijn. Door de fasering moeten alle zaken bereikbaar blijven. Zelfstandigen kunnen een beroep doen op de Vlaamse overheid voor compensaties.

PROVINCIE – De provincie Vlaams-Brabant, vzw De Rand en het Agentschap voor Integratie en Inburgering starten een grootschalige campagne die anderstaligen moet aanmoedigen om lessen Nederlands te volgen. De campagne loopt onder de slogan ‘Nederlands leren, simple comme bonjour – Nederlands leren, a piece of cake’. Een maand lang zal er ook publiciteit gevoerd worden in bushokjes en via raamstickers in 250 bussen van De Lijn en via gemeentehuizen, OCMW’s en bibliotheken.

GALMAARDEN – In Galmaarden hebben gemeentearbeiders de strijd aangebonden met de Japanse Duizendknoop. Ter hoogte van de Flieterkouter stonden er in totaal een honderdtal exemplaren van deze struik. Deze zorgde tevens voor een onveilig gevoel voor de pendelaars die dagelijks deze weg nemen richting station van Tollembeek. Nu werden door de gemeentelijke diensten alle struiken van de Japanse Duizendknoop gekapt en afgevoerd naar het containerpark.

DILBEEK – Dilbeek wil ‘hartveilige gemeente’ worden. Er werden vijf automatische externe defibrillatoren geplaatst op de Markt van Schepdaal, Solleveld, Roelandsveld, Breugeldal en sporthal Ten Gaerde. Het Rode Kruis gaf opleiding over AED-toestellen. In juni was het politie – en gemeentepersoneel al aan de beurt, in september krijgt de rest van Dilbeek de kans om gratis lessen te volgen.

Topartikels bij Goeiedag.be