Vandalen breken voet van steltenloper

Terwijl de Merchtemse Steltenlopers traditiegetrouw de Brusselse Ommegang hebben afgesloten, werd het standbeeld dat diezelfde steltenlopers eert het slachtoffer van vandalen. Op een lapje grond tegenover het August De Boeckhuis, gekend als het ‘Paardenwater’ omdat je er je paarden kon laten drinken, werd een voet afgebroken van het monument dat onze steltenlopers in de kijker zet.

Een voet en een voetstuk van een stelt werden afgebroken. Er werd ook graffiti op het monument aangebracht. Schepen van cultuur, David De Valck, hoopt dat het monument in zijn oorspronkelijke staat kan hersteld worden. Vrij recent werd ook vandalisme gepleegd aan ‘de grot’ ter hoogte van het WZC Ter Stelten op de OCMW-site. Of het om dezelfde daders gaat, is onzeker.

Foto links: het monument in zijn oorspronkelijke staat, foto rechts: het gevandaliseerde monument

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk