Vrienden sponsoren uitbreiding natuurgebied De Beemden

 

Natuurpunt Meise kan het natuurgebied De Beemden in Wolvertem uitbreiden met één hectare, mede dankzij de sponsoring van het lokale ‘Team Borrekens’ tijdens ‘Expeditie Natuurpunt’.

In totaal doorkruisten 240 deelnemers tijdens ‘Expeditie Natuurpunt’ de Vlaamse natuur per kano, per fiets of te voet. Overnachten deden ze in de natuur. De gemeenschappelijke eindbestemming was het Broek in Mechelen. Zo ook Frank Temmerman. Hij woont zelf in Wolvertem en kent het natuurgebied De Beemden goed omdat hij er vaak gaat joggen.

“Ik heb met enkele vrienden Alain, Fred en Marc het initiatief genomen om met de fiets deel te nemen aan ‘Expeditie Natuurpunt’ en zo geld in te zamelen voor het natuurgebied. Het leek ons een heel leuk concept dat ons een fantastische ervaring heeft opgeleverd: 280 km rijden langsheen de mooiste plekjes van Vlaanderen. Ik kijk er dan ook met grote voldoening op terug: de voorbereiding, het inzamelen van geld, de steun uit onverwachte hoek, de concrete doelstelling, de fietstocht, de supporters, de steun van verschillende Natuurpunt-afdelingen… Het was een unieke ervaring.”

Frank Vermoesen, voorzitter van Natuurpunt Meise, is erg blij met de opbrengst van de sponsoractie. “De 1.700 euro die het team bijeen bracht zal goed van pas komen want we hebben net nu de mogelijkheid om een nieuwe aankoop te doen in de Wolvertemse Beemden. Het gaat om één hectare grond extra die we kunnen verwerven, wat ons natuurgebied in totaal 12 hectare groot maakt. Uiteraard lag de prijs veel hoger dan die 1.700 euro maar met dit geld erbij, is de financiering rond.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise