Paintball verhuist naar site Staels

De National Paintball Games verhuizen van de voormalige Ginder Ale-site in de Kattestraat naar de voormalige confectieateliers van de familie Staels in de Gasthuisstraat. Dat is nodig omdat de voormalige bottelarij in de Kattestraat een volledige make-over krijgt. Er komen appartementen, een parkeergarage en winkeleenheden.

Ginder ale bottelarij
Huidige situatie
Ginder Ale Aura estates
Zo zal het eruit zien

Het massieve gebouw wordt helemaal gestript tot op zijn betonnen skelet en krijgt dan een volledig nieuwe ‘look’ met een veel luchtiger structuur en een mooie binnentuin. Voor het strippen en regeneren kan aangevat worden moeten echter eerst ‘de bewoners’ verhuizen naar het voormalige confectie atelier in de Gasthuissstraat. Naast de NPG verhuist ook het aluminiumbedrijf naar de Gasthuisstraat.

In het voormalige atelier kan de NPG beschikken over drie verdiepingen. Op de eerste twee verdiepingen komen twee grote terreinen voor volwassenen. Op het gelijkvloers komen een cafetaria en een paintball shop. Op de derde verdieping komt een kleiner paintball terrein voor kinderen. Zij zullen spelen met kleinere verfbolletjes die geen pijn doen.

Vooraleer de paint ball zijn intrek neemt in het gebouw zal er voldoende geïsoleerd worden zodat buren geen lawaai overlast moeten vrezen. In juli wordt met de verhuis een aanvang genomen en in september zou NPG zijn activiteiten definitief naar het nieuwe onderkomen verplaatsen. Zaakvoerder Laurens De Smeth (23), die het bedrijf overnam van Harry De Visscher, zal dan alle activiteiten enkel nog in het nieuwe onderkomen in de Gasthuisstraat concentreren.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk