BREAKING : Gewest verleent bouwvergunning windmolens

Zopas raakte bekend dat het Vlaamse Gewest een bouwvergunning heeft afgeleverd voor het bouwen van twee windturbines op de kouter tussen Peizegem en Steenhuffel. De NV Aspiravi mag er dus twee windturbines bouwen van 175 meter hoog. Ze zullen energie leveren voor 3.500 gezinnen. Eerder al leverde de provincie Vlaams-Brabant een milieuvergunning af.

Dat was niet naar de zin van het comité Leefbaar Merchtem – Londerzeel. Ook Londerzeels burgemeester Nadia Sminate (N-VA) kantte zich tegen het project omdat ze vreest dat “vooral Londerzeel de lasten zal dragen terwijl Merchtem de vruchten zal plukken”.

Het actiiecomité had na het verstrekken van een milieuvergunning aangekondigd de juridische strijd aan te gaan. Of met het afleveren van een bouwvergunning het verzet nu gedwarsboomd wordt, is op dit moment nog koffiedik kijken. Normaal gezien kan nog een beroep aangetekend worden bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen van het Vlaams Gewest.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk