Restaurant De Pauw stopt activiteiten

Het gekende restaurant De Pauw aan de Lindendries in Asse stopt zijn activiteiten. Op 30 juni is er nog een laatste service en dan kunnen Patrick De Pauw (60) en Liliane Vanlaethem (59) van een welverdiende rust gaan genieten. Zij hebben er dan 28 jaar in de restaurantwereld opzitten. In 1980 gingen ze in De Plezanten Hof in Kobbegem aan de slag om 9 jaar later te verhuizen naar een statige villa aan de LIndendries.

Restaurant De Pauw was gekend voor zijn stijlvolle, traditionele keuken. “Hier staat een ex-Lady Chef aan het fornuis (2001), die zeer gebalanceerd kookt,” schreef Gault Millau. “De koningskrab die we bestelden was uitstekend klaargemaakt en ook de zwezeriken met fine champagnesaus waren lekker gekruid.” Gault Millau beloonde dat met een 14 op 20 en een koksmuts. De Michelin gids kende drie vorkjes toe.

In 2001 werd Liliane Vanlaethem bekroond met de titel van Lady Chef of the Year, een titel die bijvoorbeeld ook Sofie Dumont zeven jaar later zou krijgen. De villa zal in het vervolg dienst doen om de hele familie onder te brengen. Zoon Matthias wil er een eigen kinépraktijk starten, zijn vriendin begint er een kapsalon. Ook de dochter van Patrick en Liliane komt er wonen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk