Joris Verspecht niet langer bij CD&V

Het rommelt in de Merchtemse afdeling van CD&V.¬† Joris Verspecht kan zich niet langer vinden in sommige standpunten √©n de lijstvorming van zijn partij. Op de volgende gemeenteraad neemt hij ontslag. ‚ÄúOverlopen naar een andere partij doe ik niet. En ik sta mijn mandaat af aan de partij waarin ik werd verkozen. Ik wil niet als onafhankelijke gaan zetelen. Dat zou kiezersbedrog zijn.‚ÄĚ

Drie druppels deden de emmer van Joris Verspecht over lopen. Hij kan zich niet vinden in het goedkeuren door CD&V Merchtem van een nieuw RUP voor de Sint-Jansstraat dat de bouw van nieuwe appartementen mogelijk maakt. En hij is ook ronduit gekant tegen windmolens op de kouter tussen Peizegem en Steenhuffel. De CD&V van Merchtem was ook tegen maar op provinciaal niveau keurde de partij de inplanting van twee windturbines wel goed.

Tenslotte is er nog de lijstvorming. Joris Verspecht (goed voor 1.012 voorkeurstemmen) is van mening dat de partij in Merchtem aan verjonging toe is. Daarom maakte hij ook aanspraak op de eerste plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. In CD&V Merchtem zagen anderen die aanspraak duidelijk niet zitten. ‚ÄúNa 17 jaar werken voor CD&V, waarvan 10 in de gemeenteraad, krijg ik er niets voor terug‚ÄĚ.

Dus dient Joris Verspecht zijn ontslag in als gemeenteraadslid. Verdere samenwerking binnen CD&V ziet hij niet zitten. Eventueel gaat hij voor een dorpslijst wanneer hij voldoende medestanders kan vinden. Een overstap naar een andere nationale partij ziet hij niet meteen zitten. ‚ÄúIk wil eigenlijk werken aan een vernieuwend project voor Merchtem, eentje waarin waarin onderwijs, milieu, sociaal leven en mobiliteit samengaan. Ik roep dan ook die mensen die dat ook willen op om er samen werk van te maken‚ÄĚ.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk