Help Stef Van Rossem de strip battle te winnen

Het leven van Stef Van Rossem (43) verliep minder gepland dan je zou denken. Na zijn studies handel en administratie aan het Sint-Donatusinstituut in Merchtem studeerde hij informatica en ging 14 jaar aan de slag in de IT-sector. Dat bezorgde hem een kanjer van een burn-out die hem twee jaar thuis zette. Hij herinnerde zich de goede raad van zijn lerares plastische opvoeding, Annie Rombauts: “Man gij kunt goed tekenen, doe er iets mee”.

G CynjaTekenen was Stef altijd blijven doen maar nu ging hij cursus volgen en verpopte van IT-man tot kunstenaar. Maar dan wel eentje die de computer als zijn palet gebruikt. 90% van wat Stef op papier zet, heeft hij in Photoshop aangemaakt. “Dat programma biedt zoveel mogelijkheden, dat is gewoon ongelooflijk,” zegt Stef. Wat even ongelooflijk leek maar toch waar: hij maakte het vooral in de Verenigde Staten, waar ondertussen twee stripverhalen en een activiteitenboek van zijn hand zijn verschenen. Die stripverhalen gaan (en hier komt de IT-man weer) over cyber security (de beveiliging van het internet).G Stef Van Rossem 2 Stef tekent in een rijke, futuristische stijl. De titel van zijn project Cynja (cyber-ninja) is dan ook niet toevallig gekozen. Ondertussen is Stef – die tekent onder de naam Shirow Di Rosso – al aan een nieuw project in de VS bezig: een Amerikaanse auteur wil zijn boek uitgeven als stripverhaal en deed een beroep op Stef. En Stef werkt ook aan een platform met specifieke figuren voor de American Boy and Girl Scouts.

Maar ook bij ons zit Shirow (Stef) niet stil. Er is al een Nederlandstalige uitgave van zijn eerste Cynja boek en hij werkt aan een project met de Opwijkse Jessica Raes. In het boek zullen twee werelden en twee tekenstijlen mekaar ontmoeten. Momenteel neemt Stef deel aan een ‘battle’ georganiseerd door het Nederlandse stripblad ‘Strip Glossy’. Stef neemt het op tegen twee Nederlandse tekenaars in 4 rondes die telkens in Strip Glossy verschijnen. Wie als winnaar uit de bus komt mag van het magazine zijn eigen stripverhaal uitgeven.

Wil je Stef steunen om de battle te winnen? Ga dan naar http://stripglossy.nl/stripbattle en laat onderaan een reactie na. Die reactie is heel belangrijk om geldig te stemmen. Je kan nog stemmen tot midden april maar doe het nu! Wil je kennis maken met het werk van Stef, dan surf je naar www.mentalpictures.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk