Grote vangst bij illegale vogelvanger

De natuurinspectie en de lokale politie hebben deze voormiddag bij een illegale vogelvanger in de Notestraat in Sint-Katherina-Lombeek een groot arsenaal aan materiaal in beslag genomen.

Bij de particulier werden vallen, netten en kooien met lokvogels aangetroffen. Er was zelfs nog een net gespannen om vogels mee te vangen.

De inval is er gekomen nadat een wandelaar vorige week een onthoofde sperwer aantrof in een losweg aan de Notestraat.

illegale vogelvanger Sint-Katherina-Lombeek 1De milieuambtenaar van Ternat meldde het voorval aan de natuurinspectie, die optreedt tegen illegale vogelvangst. Sperwers eten soms duiven op en het vermoeden was dan ook dat dit roofdier kwaadwillig werd gedood.

De natuurinspecteur vond daarop in een bosje diverse vallen en netten. Vandaag werd de vermoedelijke dader op heterdaad betrapt.

Er werden tientallen netten in beslag genomen, een groot aantal valkooien, klemmen om roofvogels mee te vangen, vossenklemmen en diverse kooien met lokvogels. De politie nam daarnaast enkele jachtwapens in beslag.

Volgens natuurinspectie was dit een grote vangst, gelet op de omvang van de netten en vallen die werden aangetroffen. De in beslag genomen vogels werden naar het vogelopvangcentrum gebracht om onderzocht te worden. Er werden ook een aantal dode dieren teruggevonden.

De natuurinspectie zal proces-verbaal opmaken voor illegale vogelvangst.