De ‘plugstreet’ van Peizegem

Het begrip ‘plugstreet’ werd ingevoerd tijdens de recente wielerwedstrijd Gent-Wevelgem. Het is de Engelse benaming voor het dorpje Ploegsteert (wereldoorlog I). De term verwijst naar een paar primitief verharde wegeltjes in de finale van deze mooie voorjaarsklassieker.

Maar wat heeft dat nu met Peizegem te maken? Wel, door het opstellen van een circustent op het statieplein worden de fietsers die de Leirekensroute rijden over een stukje grintweg geleid. De tent neemt namelijk de hele breedte van de rijweg van Leireken in en de fietsers moeten over het grint en langs de voorgevel van Café en Frituur Leireken naar de Sint-Huybrechtstraat zien te komen.

Eén van de eersten die deze onverwachte hindernis moest nemen was Danny De Bie, momenteel ploegleider bij Marlux – Napoleon Games (veldrijden). Danny De Bie was wereldkampioen veldrijden en drie maal Belgisch kampioen. Hij haalde voor het eerst het podium van het BK met een derde plaats in … Ploegsteert.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk