Combined by soccer: politici vs daklozen

In de sporthal van de Gemeentelijke Tuinbouwschool in Peizegem werd een bijzonder voetbalwedstrijd gespeeld. Een ploeg met lokale en nationale politici nam het op tegen een ploeg van daklozen, The Homeless Devils. Deze ploeg is officieel erkend door de Belgische voetbalbond en maakt dus deel uit van de grote Rode Duivelsfamilie. De spelers komen uit in de Homeless World Cup.

Zeven studenten handelswetenschappen van de KU Leuven organiseerden met Combined by Soccer een galamatch tussen politici en een all star ploeg van de Homeless Devils. Volgende politici stonden in korte broek in de sporthal van de Tuinbouwschool: minister Sven Gatz, Jo De Ro, Eddie De Block, Maarten Mast, Steven Elpers, Peter Van Rompuy, Tom Dehaene en Koen Vandermeiren (schepen in Zemst). Minister Koen Geens was coach.

De aftrap werd gegeven door minister Maggie De Block die als minister van sociale zaken het project van het thuislozen voetbal ondersteunt. Zij supporterde zelfs stiekem voor The Homeless All Stars: “Er staan al genoeg ego’s op het veld. Deze jongens kunnen alle steun en sympathie gebruiken”.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk