Starterspakket moet alle kleuters naar school krijgen

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft gisteren het starterspakket ‘Kleuteronderwijs’ van Klasse voorgesteld in de basisschool De Knipoog. Het Starterspakket helpt ouders van instappertjes over de streep te trekken om hun kind in een school in te schrijven en om ervoor te zorgen dat ze voldoende naar school gaan. De lancering van het pakket past in het actieplan ‘kleuterparticipatie’. Met dat plan wil minister Crevits de kleine groep kleuters bereiken die niet of onvoldoende in de klas aanwezig is.

“Ouders informeren en sensibiliseren over het belang van de aanwezigheid in de kleuterklas is belangrijk”, zegt Crevits. “Het nieuwe Starterspakket Kleuteronderwijs van Klasse is een praktische handleiding voor ouders. Ze krijgen nuttige informatie aangereikt en krijgen antwoorden op veel gestelde vragen. De ouders worden ook aangemoedigd om thuis te praten met hun kinderen over wat ze in de klas hebben geleerd. Dit aanbod is belangrijk om de ouderbetrokkenheid bij onderwijs te versterken. Kleuters die niet naar school gaan of onvoldoende aanwezig zijn lopen later een grote kans op school- en taalachterstand.”

De voorstelling vond niet toevallig in Vilvoorde plaats. Liefst 30% van de Vilvoordse kleuters gaat namelijk onregelmatig naar school, een opmerkelijk cijfer in vergelijking met de rest van Vlaanderen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise