39ste carnavalsstoet Asse onder stralende zomerzon (+ fotospecial)

De 39ste carnavalsstoet van Asse mocht mede dankzij het schitterende lentezonnetje bij 20 graden rekenen op een overweldigende belangstelling. “Allemaal dankzij een zonnetje van een prinses”, klonk het bij Patsy I, met haar 19 de jongste Prinses van Asse ooit. Ze droeg de scepter echter met veel flair en uitstraling.

De stoet met 32 groepen werd gekleurd door een reeks schitterende gastgroepen waaronder de Moezenezen (Moerzeke), Kastel 250 (Moerzeke-Kastel), de Dendermondse groepen Das ’t Er Over, Nenoekaf, de Jimmyniekes en de Mikkadoos en uit Vilvoorde de Snott-e-Bellen en de Vilvofiesters. De Orde van Weg en Weer uit Asse trok samen op met de orde van Keizer Joël uit Vilvoorde.

Ook De Plezanterikken uit Asse waren na een jaartje afwezigheid terug van de partij. Zelfs Rudi Wauters, al vele jaren de sterke man achter het Asses carnaval, ging voor de gelegenheid nog eens zelf mee omdat hij dit jaar Prins van België is. De Orde van Weg en Weer levert met Nicole II trouwens ook de Prinses van België van 2017. Uit Opwijk gaven de OKV Schiëf en OKV Bescheten en Uitgesleerd al een voorsmaakje op de volgende carnavalsstoet in Opwijk.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk