Al 550 kinderen digitaal aangemeld voor schooljaar 2017-2018

In Asse werden dit jaar al 550 kinderen aangemeld voor het schooljaar 2017-2018. De inschrijvingen verliepen voor het derde jaar op rij via het digitaal aanmeldingsregister.

Van de 550 aangemelde kinderen werden er 56 nog niet aan een school toegewezen. Dat betekent echter niet dat er voor deze kinderen volgend schooljaar geen plaats is. Het gaat veelal om kinderen waarvan hun voorkeur uitgaat naar een andere school dan waar ze nu schoollopen, maar die wel plaats blijven hebben in hun huidige school.

Ook andere kinderen die momenteel aan geen school zijn toegewezen, kunnen zich nog tijdens de vrije inschrijvingsperiode, die start op 15 mei, inschrijven in scholen die men niet als keuze doorgaf bij de digitale aanmelding. Op dit ogenblik zijn er nog voor alle geboortejaren vrije plaatsen in Asse, maar niet in alle scholen.

Vanaf 10 mei verschijnt op de website http://aanmelden.asse.be een overzicht met de nog beschikbare vrije plaatsen. Ouders die nog geen plaats hebben voor hun kind kunnen daar raadplegen in welke scholen er voor hun kind nog vrije plaatsen zijn.

“Pas einde juni zullen we een realistisch overzicht hebben van het werkelijk tekort aan plaatsen in onze gemeente. Toch is nu reeds duidelijk dat de druk op de scholen in Zellik en Relegem het grootst is”, zegt schepen van Onderwijs Edwin Fabri (CD&V).

“De realisatie van nieuwbouwscholen in Asse begint nu wel zijn vruchten af te werpen en zorgt ervoor dat er voor de meeste kinderen een plaats wordt gecreëerd, weliswaar nog niet altijd in hun school van voorkeur.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk