Blauwe zone nu ook in de Vesten

De gemeenteraad van Merchtem stemde in met het voorstel om de Vesten op te nemen in de blauwe zone in het centrum van de gemeente. Dat gebeurt met ingang van zaterdag 1 april (en is absoluut geen aprilgrap!). Dan gelden in de Vesten dezelfde regels als elders in de blauwe zone: van maandag tot en met zaterdag mag er tussen 9 en 18 uur maximaal twee uren geparkeerd worden. Om het uur van aankomst te bewijzen moet een blauwe parkeerschijf zichtbaar vooraan in de wagen worden gelegd.

De blauwe zone omvat (een gedeelte van) volgende straten: Varkensmarkt, Korte Ridderstraat, Langensteenweg, Reedijk, Krekelendries, Markt, Marktstraat, Nieuwstraat, Bogaerdstraat, Kattestraat, Stationsstraat, Boesmeer, Mandsteenweg, Mieregemstraat, Drielindenbaan,Peperstraat, Middelgracht, Huttert en vanaf 1 april 2017 ook Vesten.

Op de gemeenteraad vroeg Fons Heyvaert (CD&V) een globaal plan voor de blauwe zone en een opdeling in verschillende zones. Chantale Mostaert (LVB, voorzitter van de Gecomo) beloofde dat er werk wordt gemaakt van zo’n globaal plan. Burgemeester De Block voegde er nog aan toe dat er, dank zij het invoeren van de blauwe zone, steeds een parkeerplaatsje vrij is, zelfs of de razend drukke zaterdag voormiddag.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk