Twee windturbines op grens met Steenhuffel

De firma Aspirava vraagt een stedenbouwkundige vergunning om twee windturbines te kunnen bouwen in het grensgebied tussen Merchtem en Steenhuffel. Deze windturbines zouden 3.500 gezinnen van groene stroom kunnen voorzien.

Er volgt nu een openbaar onderzoek (dat start op vrijdag 24 februari). Pas een maand later moet de gemeente Merchtem een advies geven aan de provincie. “We zullen daarbij rekening houden met de bezwaren van de omwonenden,” zegt burgemeester Eddie De Block.

Het is uiteindelijk de bestendige deputatie die beslist over het al of niet afleveren van een stedenbouwkundige vergunning voor het bouwen van die windturbines.

Eén van de mogelijke indieners van bezwaren zal bijna zeker het actiecomité Leefbaar Merchtem Londerzeel zijn dat vorig jaar al zo’n 1.500 handtekeningen verzamelde tegen het inplanten van windturbines in de kouter tussen Peizegem en Steenhuffel.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk