Absurdistan: Bouwvergunning voor Vetweyde.

Op de gemeenteraad van dinsdag 21 februari kwam Lutgarde Van Der Borght (CD&V) met een verrassende vraag. “Klopt het dat er een bouwvergunning is afgeleverd voor het sportcomplex op de Vetweyde”. Schepen Inez De Coninck (N-VA) bevestigde dat er een bouwvergunning werd afgeleverd. “Toch hebben we via een dading dit project stopgezet,” voegde ze er onmiddellijk aan toe.

Even uw geheugen opfrissen: De vorige meerderheid (CD&V, N-VA, Inzet) maakte werk van een sportcentrum op de Vetweyde. Dat zou o.m. bestaan uit twee voetbalvelden, een petanqueruimte en een skateboardzone. Er zou ook een gebouw komen met tribune, kleedkamers, sanitair, cafetaria, geschikt voor de sportaccommodaties en gecombineerd met een evenementenzaal en fitnessruimte. Belangrijk waren ook een parking en ruime groenvoorzieningen.

Tegen het project werd geprotesteerd door buren die ook juridische stappen ondernamen. Het project – met TMVW als bouwheer – liep hierdoor aanzienlijke vertraging op en werd uiteindelijk door de nieuwe meerderheid (Open VLD en N-VA) opzij geschoven wegens te duur en te klein (slechts twee velden) als voetbalaccommodatie.

“Ruimte Vlaanderen doet nu een uitspraak op basis van adviezen van vijf jaar geleden,” zoekt schepen De Coninck naar een verklaring. “Wij hebben onze raadsman geraadpleegd om te zien hoe wij kunnen reageren op deze, bijna surrealistische situatie”.

Het gemeentebestuur van Opwijk krijgt dus een vergunning om een complex te bouwen dat ze al verschillende jaren geleden opzij geschoven heeft. Ondertussen moet het gemeentebestuur de vergunning uithangen om beroep ertegen mogelijk te maken. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Beeld: zo zag het ontwerp voor de Vetweyde eruit.