Oogst zelf je groenten bij boer Luc

“In een tijd waarin mensen steeds meer vragen naar lekkere en gezonde, biologisch geteelde groenten dacht ik aan een alternatief voor de massa productie,” zegt Luc Robberechts. Zijn bedrijf is in omschakeling naar biologische teelt en vanaf 1 april wil hij mensen de kans geven om zelf groenten te oogsten. Het Gezonde Plukveld is een project waarbij families zich inschrijven en op geregelde tijdstippen uitgenodigd worden om zelf hun groenten te komen oogsten. “Verser en lekkerder is onmogelijk,” lacht boer Luc.

Volgend seizoen wil hij zo’n 70 verschillende groenten aanbieden, de klassiekers maar ook minder bekende groenten als rapen, pastinaak, bladsavooi, volle grond tomaten en zo meer. “In de biologische teelt groeit alles wat trager maar dat komt enkel de smaak ten goede,” zegt Luc. Zelf wil hij vooral de nadruk leggen op smaakvolle producten. Maar je moet wel op voorhand inschrijven. “Ik moet toch weten wat en hoeveel ik moet zaaien en planten,”  verklaart boer Luc.

Er zijn twee voorwaarden: je schrijft in voor het gezin en je oogst enkel voor het gezin. Je kan dus bij boer Luc niet gaan oogsten en dan zelf een groentenhandeltje opzetten. Inschrijven doe je liefst zo snel mogelijk via hetgezondeplukveld@hotmail.com. Wil je meer weten dan kan je op dinsdag 10 en donderdag 19 januari naar het KWB lokaal De Werkman (aan het parochieplein) komen. Luc geeft er uitleg over het project. Aanvang 19.30 uur.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk