Concierto de Aranjuez en Dahomeese Rhapsodie (+ foto's)

Het laatste wat je van het concert van Symfonieorkest De Lier zou kunnen zeggen is dat je er bij in slaap zou vallen. Daar was absoluut geen kans toe tijdens het nieuwjaarsconcert dat door de gemeente werd aangeboden. De Onze-Lieve-Vrouw-ter-Noodtkerk was niet tot de nok gevuld maar de aanwezigen genoten van een erg afwisselend concert van lichte klassieke muziek.

Het begon met een stuk van Johan Strauss (junior) en eindigde met de Dahomeese Rhapsodie van onze eigen meester August De Boeck. Tussendoor viel er niet alleen te genieten van mooie muziek maar De Lier zorgde ook voor een humoristische nood met o.m. drie schaatsende dames en twee huisschilders die even de show mochten stelen. Maar dirigent Rik Ghesquière hield de dirigeerstok stevig in eigen handen.

Maar De Lier was niet alleen naar Merchtem gekomen. Los del Trè, een gitaartrio met Tom Van de Venne, Roel Van De Voorde en Ward Pauwels, bracht stukken van Astor Piazzolla die oorspronkelijk voor bandoneon (een Argentijnse concertina) waren geschreven. Tom Van de Venne, geen onbekende in Brussegem, gaf een prachtige solo met het alom gekende adagio uit Concerto de Aranjuez.

Was de Dahomeese Rhapsodie al een gesmaakt eerbetoon aan Merchtem en August De Boeck dan kreeg Rik Ghesquière alle handjes op mekaar met een wervelende Radetzkymars. Het concert begon met Johan Strauss jr. en eindigde met Johan Strauss sr. De cirkel was rond en de aanwezigen meer dan tevreden. De Lier en Los del Trè werden dan ook onthaald op een staande ovatie.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk