Kiekens, pensen en veel plezier (+ foto's)

In Bollebeek werd zondag de traditionele veiling van de offergaven gehouden. Aardappelen, witloof, allerlei drankjes, pensen, vlaai, levende kippen … het ging allemaal onder de veilinghamer. Marie-Ghislaine Willems was de nieuwe veilingmeester van dienst. Jef Van Hemerijck (88) had zijn job – na 28 jaar trouwe dienst – aan haar doorgegeven.

Na de eucharistieviering trekken de verzamelde Bollebekenaren naar de pastorie om er de offergaven te veilen. De opbrengst gaat naar het Sint-Antoniuskoor dat ondertussen al 40 jaar bestaat. Maar het is hem zeker niet alleen om de centen te doen. Elkaar opbieden en zotte prijzen geven voor een kilo witloof of een kilo pensen, het hoort er allemaal bij.

Ondertussen wordt er veel gelachen en plezier gemaakt. Naast burgemeester Koen Van Elsen van Asse was ook schepen Mario Van de Velde van Merchtem aanwezig, net als Pater Karel, pastoor in Bollebeek. Van CD&V Merchtem zagen we o.m. Joris Verspecht en Fons Heyvaert.

Er worden ‘zotte’ prijzen gegeven. Een voorbeeldje: 27 euro  voor een bakje ‘Bollebeekse vla’ of 15 euro voor een kilo witloof. Maar het is voor het goede doel en voor deze keer mag het wel iets kosten. De humor van de veilingmeester, de gezellige sfeer en een gezonde rivaliteit tussen de politiekers laten de geldbeugels makkelijker open gaan.

De hoofdattractie wordt gevormd door levende kippen en een varkenskop met pensen. Die ging naar Arnold Schoukens. Een bak ‘Bollebeekse Grimbergen’ ging voor 40 euro naar ‘een Chinese vrijwilliger’ die door een lepe aanwezige werd aangeduid. En Pater Karel, van de Norbertijnenabdij van Grimbergen, zag dat het goed was.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk