Bomvolle kerk voor mee-zing-kerstconcert (+ foto’s)

Een nieuwe formule: kerstliederen om mee te zingen. Resultaat: een bomvolle kerk die de gekende kerstliederen met zichtbaar genoegen meezongen. Het mee-zing-kerstconcert van Cum Decore in de parochiekerk van Peizegem was een schot in de roos.

Cum Decore wisselde de kunstige kerstliedere af met de gekende en dus meezingbare liedjes. De talrijk opgekomen toeschouwers waren vanaf het eerste moment volop in de sfeer om mee te zingen.

Tijdens de korte intermezzo’s werd een stemmige tekst voorgelezen. Voor en na het concert werd geld ingezameld als steun voor Haïtiaanse dorpen die vernield werden door een grote storm. Tijdens het tweede intermezzo kregen de aanwezigen een stevige verrassing: een twaalftal leden van de Roemeense dansgroep Floare de Colt brachten een paar Roemeense kerstliederen. Aan het slot van hun korte optreden zongen drie Roemeense zusjes uit Mollem nog een kerstlied in het Nederlands.

Na het succesvol concert van Cum Decore klonk het unaniem: voor herhaling vatbaar.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk