Elf feestbuslijnen in oudejaarsnacht in Halle-Vilvoorde

De Lijn legt in Vlaams-Brabant in de oudejaarsnacht 29 feestbussen en nachtbus 620 in om feestvierders veilig en voordelig naar hun bestemming te brengen.

In de rand rond Brussel rijden tijdens oudejaarsnacht 11 feestbuslijnen en nachtbus 620. Nieuw dit jaar is feestbus 156 van Halle naar Lembeek.

Een zestal lijnen rijdt in het Pajottenland en de omgeving van Halle, de andere lijnen verbinden Brussel met onder meer Aalst, Opwijk en Schepdaal of Vilvoorde met Mechelen.

Daarnaast volgt nachtbus 620 zaterdagnacht zijn gewoonlijke traject tussen Anderlecht Erasmus en de luchthaven van Zaventem.

De lijnen in de Vlaamse rand rijden met de steun van de gemeenten Aalst, Affligem, Asse, Beersel, Dilbeek, Halle, Lennik, Mechelen, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Vilvoorde, Zemst en de Intergemeentelijke preventiedienst Pajottenland.

Feestbus 245 is gratis dankzij de steun van Opwijk, Merchtem en Wemmel.

“70 medewerkers van De Lijn Vlaams-Brabant doen er tussen 18 uur en 6 uur alles aan om mensen veilig te vervoeren”, zegt Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant.

“Op nieuwjaarsdag kan de reiziger uiteraard vanaf ‘s ochtends op onze bussen rekenen. Die rijden dan volgens de zondagdienstregeling.”

Voor 3 euro kunnen reizigers onbeperkt mee met alle bussen van De Lijn Vlaams-Brabant, behalve op feestbus 245, die is gratis.

Het feestbiljet van 3 euro is geldig op het gewone busnet en de feestbussen vanaf 18 uur op 31 december tot en met 1 januari 2017.

Het feestbiljet is te koop in onze Lijnwinkels, en op 31 december vanaf 18 uur op de bus. Op die dag is het ook te koop aan de voorverkoopautomaten. Daarnaast zijn alle reguliere vervoerbewijzen geldig op de feestbussen.

Reizigers kunnen voor informatie over de feestbussen terecht op www.delijn.be/oudjaar. De dienstregelingen raadpleeg je met de routeplanner op www.delijn.be.

Topartikels bij Goeiedag.be