Willem Van Schuerbeeck klaar voor Rio

Willem Van Schuerbeeck (31) loopt op zondag 21 augustus de marathon op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Vandaag (donderdag 11 augustus) liep hij nog een intensieve training van 35 km op de Leirekensroute tussen Peizegem (waar hij woont) en Aalst. Hij werd daarbij begeleid door zijn Nederlandse coach Guido Hartensveld.

Van Schuerbeeck verdedigt samen met Koen Naert en Florent Caelen de Belgische kleuren in de marathon. Van Schuerbeeck was vorig jaar 25ste op de Europese ranglijst. Zijn snelste tijd liep hij bijna twee jaar geleden in Berlijn: 2:12:49

Willem Van Schuerbeeck woont in Peizegem is gehuwd met Lies De Vleminck en vader van twee kinderen. Hij is leerkracht lichamelijke opvoeding in het Maria-Boodschap Lyceum in Brussel. Voor zijn laatste training kon Willem rekenen op enige persbelangstelling. Ook Goeiedag wou hier niet ontbreken. Langs Leirekesroute stonden jonge supporters hem op te wachten voor een laatste aanmoediging.

Naast zijn coach Guido en zijn vrouw Lies was ook Pater Karel een steun voor de atleet: op zondag 7 augustus gaf hij Willem ‘de olympische zegen’. Op zondag 21 augustus (kermiszondag) kan je de wedstrijd van Willem volgen op een groot scherm in zaal ’t Vijverdal. De opbrengst gaat naar het werk van pater Ockerman die al jaren werkzaam is bij drugverslaafden in Brazilië.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk