Een Ensor voor De Boeck

Wacht u ook vol ongeduld op de opening van het August De Boeck Museum in het August De Boeck huis? Er wordt werk van gemaakt maar, zo zegt althans schepen van cultuur De Valck, het is niet zeker dat de streefdatum van 9 oktober voor de opening wordt gehaald.

De vijfkoppige werkgroep, die naast schepen David De Valck en cultuurfunctionaris Guido Breckx bestaat uit Frank Teirlinck, Jan Melsen en pianist Jozef de Beenhouwer, wil het werk liever goed dan snel doen.

M Ensor De BoeckHet wordt dus waarschijnlijk niet 9 oktober (de sterfdatum) maar 9 mei (de geboortedatum van Meester De Boeck). De tentoonstelling is volop in opbouw en telt een aantal belangrijke en waardevolle stukken. Zo kon Jan Melsen een tijdje geleden een ets van Ensor op de kop tikken. Een ets die de beroemde Oostendenaar had gemaakt voor zijn vriend De Boeck.

Op de foto vlnr: Frank Teirlinck, Jan Melsen, Guido Breckx, David De Valck en Jozef De Beenhouwer.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk