Brouwerij Mort Subite wil wereldrecord tournée générale

Mort Subite organiseert een Open Brouwerijdag op 30 juli in de brouwerij in Kobbegem. Tegelijk wordt gooi gewaagd naar het wereldrecord tournée générale.

De Open Brouwerijdag maakt deel uit van de Tournée Nationale van Mort Subite. De brouwerij doorkruist het hele land, waarbij het bierliefhebbers trakteert in Gent, Antwerpen, Hasselt, Luik, Namen, Brussel en Nieuwpoort. Het orgelpunt van die tour is op zaterdag 30 juli, met een volksfeest aan de brouwerij in Kobbegem.

Bezoekers krijgen gratis rondleidingen en een blik achter de vaten en kunnen volop proeven van Kriek Lambic, Gueuze Lambic en Witte Lambic.

Voor de kenners is er een degustatiehoek, met de bieren van Mort Subite plus Brusselse streetfood zoals wafels en boterhammen met plattekaas en radijsjes. Voorts is er animatie voor groot én klein, muziek van Brusselse bands en een kindermolen.

De kroon op het werk wordt de wereldrecordpoging tournée générale om 15 uur. Onder begeleiding van Mort Subites meesterbrouwer en onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder heffen alle bezoekers samen het glas.

Het huidige record staat volgens Guinness World Records sinds 15 maart van dit jaar op 1.236 personen die samen het glas heffen. Dat gebeurde tijdens The Publican Awards in Londen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk