Merchtem lanceert nieuwe website

Op dinsdag 22 maart gaat de nieuwe website van de gemeente Merchtem online. Het concept werd volledig herdacht met drie principes in het achterhoofd: gebruiksvriendelijkheid, transparantie en digitalisering.

Door het responsive design kan de website niet alleen op PC maar ook op laptop, tablet en smartphone geraadpleegd worden zonder aan overzichtelijkheid in te boeten.

Er werden in de ‘hoofdbalk’ zes rubrieken aangemaakt die beantwoorden aan wat de bezoeker van de website verwacht: “Levensloop”, “Omgeving”, “Ondernemen”, “Ontspannen”, “Besturen” en “Over Merchtem”. Onder “Levensloop” vind je bijvoorbeeld informatie over identiteit, geboorte, huwelijk, overlijden, rijbewijs en nog zoveel meer.

e-loket

Vanaf 1 april kun je op de nieuwe website ook terecht bij het e-loket. Daar kan je allerlei documenten online opvragen. Je moet daar wel een eID-lezer (lezer van een elektronische identiteitskaart) voor hebben. De laatste tijd vind je die meer en meer ingebouwd in klavieren en laptops.

Onder de rubriek ‘Uit in Merchtem’ vind je een kalender van wat er in Merchtem aan evenementen te beleven valt. Gebruikers zullen deze kalender zelf kunnen aanvullen.

Verkeershinder

In de rubriek ‘Verkeershinder’ zal de informatie over hinder door bouw- en wegenwerken stelselmatig up-to-date worden gehouden. Je vindt op de website ook heel veel praktische informatie zoals de openingsuren van gemeentehuis en bibliotheek, links naar het OCMW en de lokale politie, de telefoonnummers van de hulpdiensten en nog zo veel meer.

Er zijn ook links naar de sociale media als facebook en twitter. “Met het opstarten van een nieuwe website, streeft de gemeente naar heldere communicatie met haar inwoners en wil ze inspelen op de vraag naar duidelijke informatie.”, stelt schepen Ella De Neve die daarmee afscheid neemt van haar taak als schepen en als actieve politica.

Klik op de foto voor een groter beeld  van www.merchtem.be

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk